Wintersport 2015 ~ Mayrhofen

P1000867(geschreven door Jasmijn)

Vandaag ga het met jullie hebben over de afgelopen vakantie waar we op wintersport gingen. Deze vakantie vind ik super leuk en natuurlijk zijn er erg veel foto’s gemaakt! Ik ga jullie de leukste laten zien en vertel er natuurlijk iets leuks bij.

P1000804

Na een extreem lange reis met de auto die maar liefst 10 uur duurde kwamen we aan in het dorpje Mayrhofen dat erg laag lag. We waren voor het eerst op vakantie met een groep van 20 mensen waarvan iedereen er eigenlijk al was behalve ons gezin en het gezin dat in het hotel verbleef wat aan de overkant van ons appartement lag.

Het nieuwere gedeelde dat je ziet op de foto is een appartement met twee ‘huisjes’ waar ons gezin en het gezin van mijn oom, tante en nichtjes in zat.

Toen we over de drempel stapte overviel ons meteen de geur van koeien want ons appartement lag aan een koeienstal waar héél wat koeien in stonden. Gelukkig wende je na een paar minuten aan de stank en had je er dus geen last meer van.

De Woonkamer

De Keuken

Als je het huisje binnenstapte stond je direct in de keuken die niet al te groot was en dat zie je ook op de foto.

P1000779

Onze slaapkamer die natuurlijk meteen een enorme troep was

Als je door liep kwam je in de knusse maar ó zo rommelige slaapkamer van Merel en mij uit. Het waren op zich fijne bedden om op te slapen en uit te rusten maar er was een probleem: De bedden waren veel te smal en veel te klein vergeleken met wat wij thuis hebben.

P1000784

Dit was de woonkamer waar je lekker kon zitten en eten.

De woonkamer was niet erg groot maar er konden veel mensen zitten dus verder geen enkel probleem.

Slaapkamer van mijn ouders

Slaapkamer van mijn ouders

Dit was de Slaapkamer van mijn ouders. Als jullie goed hebben gekeken konden jullie zien dat het hele appartement een beetje een oude stijl heeft, behalve de badkamer die hebben we helaas niet op de foto want er was een hele moderne stortdouche en wasbak je kon duidelijk zien dat de badkamer nog niet zo kort geleden was verbouwd.

P1000808

Als je gaat skieën moet je een passend skipak aan, die kun je zien op de foto hierboven. Ik viel wel erg op met mijn Paarse broek en paars met wit en oranje jas.

We moesten om bij de skilift te komen eerst een stukje met de auto rijden want we lagen een klein stukje buiten het dorp.

P1000813

Toen we bij de skilift aankwamen zagen we dit! een enorme lange rij wachtende mensen die tot nog ver buiten de foto door liep. We hadden van de andere uit de groep gehoord dat het niet zo druk is in de ochtend maar daar geloofde we na dag 1 al niet meer in. Het bleek dus dat de gondel een tijd had stilgestaan dus zo was die enorme rij gevormd.

Maar er was geen andere optie om boven te komen omdat wij ski’s hadden gehuurd en omdat boven op de berg de enige plek was om die op te halen. De gondel neemt wel even wat tijd in beslag want als je eenmaal de lange wachtrij hebt overleeft moet je nog ongeveer 9 minuten in dat kleine gondeltje zitten omdat je vanaf 900 meter naar 2250 meter hoogte ging. En dat dus elke dag.

P1000818

Dit is een erg charmante foto van merel als ze de gondel uit stapt.

P1000872

Als je eenmaal boven kwam ging je natuurlijk je ski’s ophalen samen met je helm en skischoenen. De eerste dag is dat een beetje gedoe omdat je alles moet laten passen en afstellen.

Dan is het eindelijk tijd om de piste op te gaan!

P1000826

P1000827

P1000828

En als je weer beneden bent ga je natuurlijk weer omhoog met de skilift.

P1000837

De hele dag neem je pistes en dan lever je je skispullen weer in en ga je met die enorme gondel weer naar beneden.

P1000910

Er moet natuurlijk ook gegeten worden dat hebben 3x in het appartement en 4x in een restaurant.

P1000834

Dit is nog een vrolijke foto van ons vieren en dan was dat ongeveer hoe onze vakantie eruit heeft gezien.

IMG_4339

Vonden jullie dit artikel nou leuk en willen jullie vaker zoiets zeg het dan in de reacties en misschien doen we er wat mee.

Advertenties

One thought on “Wintersport 2015 ~ Mayrhofen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s