Chocolade-ijskoffie recept ♡

IMG_6904

(geschreven door Merel)

Dit weekend begon onze vakantie en wisten we niet helemaal wat we gingen doen. We moesten wat boodschappen doen van onze moeder, maar verder stond er niets op de planning. Toen kwam ik op het idee om iets te maken. We wilden niets om te bakken en hadden wel zin in iets kouds. We hebben wat boeken staan en uit één van die boeken kwam dit lekkere recept. Ik ga jullie vertellen hoe wij deze chocolade-ijskoffie gemaakt hebben!

Wat is chocolade-ijskoffie nou precies? Het is ijskoffie, maar dan zonder die bittere smaak, dit komt door de chocolade. Met wat bolletjes ijs als toevoeging is het een heerlijk koud drankje. Als je nu naar buiten kijkt is het misschien niet helemaal het weer daarvoor, maar dit weekend was het heel warm, dus toen was het lekker.

IMG_6859

Wat heb je nodig (voor vier personen)?

– 30 gr pure chocolade
– 750 ml koffie
– 6 el suiker
– 250 ml slagroom
– Koffie/chocolade/mokka-ijs
– IJsblokjes
– 4 hoge glazen

Hoe maak je het? 

IMG_6851

Zet eerst heeeeel veeel koffie en laat dat helemaal afkoelen. Wij hadden de koffie even een half uurtje in de vriezer gezet, dan wisten we zeker dat de koffie koud was.

IMG_6853

We hadden zoveel koffie nodig dat we zelfs de bonen moesten bijvullen, haha.

IMG_6862

Terwijl de koffie aan het afkoelen is kun je al verder met de rest van het recept. Begin met het hakken van de chocolade. Het hoeft niet heel fijn gesneden te worden, maar daardoor smelt het wel sneller.

IMG_6865
IMG_6866

Doe de gehakte chocolade, slagroom en suiker in een pan.

IMG_6868

Zet het mengel van chocolade, slagroom en suiker op matig vuur en breng het al roerend aan de kook.

IMG_6871

Als het ongeveer een halve minuut kookt kun je het van het vuur afhalen, als het goed is ziet het er dan zo uit.

IMG_6873

Ook dit mengsel moet afkoelen, omdat dit een redelijk grote pan was paste die niet in de viezer (daar stond ook de koffie al). We hebben de gootsteen gevuld met koud water en hebben daar van die bevroren blokken ingelegd. Blijf hier goed in roeren, anders komt er een velletje op omdat het te snel afkoelt.

IMG_6877

Als de koffie én het mengsel van chocolade, slagroom en suiker helemaal koud zijn kun je ze samenvoegen. Het maakt niet uit wat je bij wat doet, ik zou gewoon de grootste kom/pan kiezen.

IMG_6880

Als alles samengevoegd is moet je goed roeren, zo kan het goed mengen met elkaar.

IMG_6883

Pak je glazen en doe er een bolletje ijs in, wij wilden twee bolletjes, één onderop en één bovenop. Als je nou niet zoveel van ijs houdt, of één bolletje wel genoeg vind kan dat natuurlijk ook. Dat ijs onderop drijft trouwens op het eind gewoon naar boven, dus het is eigenlijk een beetje onzin om te beginnen met een bolletje ijs.

IMG_6892

Zo zag het eruit nadat we het bolletje uit erin hadden gestopt.

IMG_6902

In de glazen deden we de chocoladekoffie bij het ijs.

IMG_6904

Nog een bolletje ijs erbij en klaar! Wij vonden het lekker om bovenop nog wat chocolade poeder te doen (wij hadden balletjes ipv poeder).

IMG_6907

En dat was het alweer! We hopen dat jullie het gaan proberen en het lekker vinden. Wij hebben er in ieder geval van genoten en ook onze ouders vonden het lekker! Ik moet wel zeggen dat het heel machtig was. Eet smakelijk!

Misschien was het je al opgevallen, maar we hebben een nieuwe banner! Hij is gemaakt door Marit, ze maakt super mooie banners, dus kijk ook even op haar blog.

Advertenties

One thought on “Chocolade-ijskoffie recept ♡

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s