Tienertoeren dag 3 – Hoofddorp en Amsterdam

foto 5

(Geschreven door Merel)

Vandaag alweer het laatste dagverslag van het tienertoeren, helaas. We zijn als derde dag naar Hoofddorp & Amsterdam geweest om te shoppen. De andere twee dagen hadden we wel al wat gekocht, maar in Amsterdam wilden we helemaal losgaan. Ik zal vertellen hoe onze dag eruit zag en hoe het was!

foto 2

We hadden om 08:55 afgesproken op het station. De avond ervoor had ik zware ruzie met de printer, want hij printte de kaartjes om te reizen niet uit.. Om kwart over 12 zijn die er toch eindelijk uitgekomen en kon ik pas gaan slapen. We hadden bedacht om eerst naar de Primark in Hoofddorp te gaan en daarna door te reizen naar Amsterdam.

foto 1

Dit was in de trein naar Amsterdam. In de Primark waren we in eerste instantie niet goed geslaagd.. We hadden eigenlijk geen kleren in ons mandje en vonden dat dat niet kon. Dus we zijn nog een keer door de winkel gelopen. Na de tweede keer vonden we toch wel een paar hele leuke items. Ook hebben we een deel van een cadeautje voor Romée gehaald, dat is een hele goede vriendin van ons. Ik reis al amper met de trein, laat staan de bus. Maar we moesten wel met de bus vanaf het station van Hoofddorp naar het Marktplein (daar zit de Primark). Anders moesten we 20 minuten lopen en omdat we wisten dat we in Amsterdam ook veel moesten lopen zijn we in Hoofddorp met de bus geweest. Het was gelukkig allemaal goed gegaan, maar het was even gedoe. Want we snapten er beide niet veel van.

foto 1

Dit is niet onze beste foto, maar ja. We zijn hier in de McDonald’s (ja, alweer) in Amsterdam. Nadat we waren aangekomen met de trein zijn we maar gaan lopen, Nina was er wel vaker geweest, maar we hadden geen idee waar we heel moesten. We volgden de mensenstoet en kwamen op een winkelstraat uit. Toen ik door een steegje keer zag ik daar de ‘B’ van Bershka staan, toen zijn we daarheen gelopen. We waren al naar een paar winkeltjes geweest en hadden inmiddels trek gekregen. Toen we toevallig net langs de McDonald’s liepen zijn we daar een McFlurry Caramel Cookie gaan halen, want die is zó lekker!

foto 5

We vergeten steeds om foto’s te maken als we in winkels zijn, sorry. Dit was onderweg naar de Leidsestraat. De Kalverstraat en nog een andere straat hadden we inmiddels al gehad en we waren op weg naar de Abercrombie & Fitch. Op de Kalverstraat zit de Forever21, we hadden verwacht daar veel te kopen, maar we liepen de winkel uit met een paar ringen, oorbellen en een deel van het cadeautje voor Romée, helaas. We kwamen erachter dat de New Yorker steeds leukere kleding begint te krijgen en hebben daar wel veel gehaald.

Ook hebben we een dief gezien. Net voordat deze foto werd gemaakt zagen we iemand heel hard wegrennen (in de straat waar wij liepen), hij had iets in z’n hand wat hij had gestolen en gooide een deel daarvan kapot op de grond. Allemaal mensen waren aan het wijzen en roepen, maar de dief was heel snel verdwenen tussen de mensenmassa. Nina en ik zijn toen doorgelopen, maar het was toch even schrikken.

foto 3

Onze voeten, rug en knieën begonnen het te begeven en we zijn richtig de trein gegaan. Zelfs bij de Abercrombie & Fitch zagen we niets leuks, hoe kan dat nou weer? We liepen langs de Starbucks en hadden afgesproken om dat nog te halen. Ik had net als de vorige keer de Mokka Crumble, die vult echt heel erg, maar is super lekker. We namen om 6 uur de trein naar huis.

foto 5

Met al onze spullen, gelukkig hoefde we niet over te stappen, want we hadden echt heel veel. Alle spullen van de Primark hadden we in onze tas gepropt. Verder hadden we nog tassen van de New Yorker, Forever21, Superdry, The Sting, Pull&Bear en nog wel wat. We hadden trouwens als avondeten een broodje gehaald bij de Subway.

foto 4

En daar zaten we dan, met ons tafeltje uitgeklapt. Het laatste beetje Starbucks te drinken, ons broodje op te eten en bij te komen van deze hele leuke, maar zeer vermoeiende dag. Het weer zat vandaag ook niet helemaal mee trouwens. Toen we net aankwamen begon het te regenen en dat is niet meer gestopt. Het was niet keihard aan het regenen, ’s middags wel trouwens, maar het was toch vervelend.

foto 3 (1)

Ik denk dat ik dit inmiddels bij elk deel van het tienertoeren onder de foto heb gezet, maar daar zitten we dan, met onze vermoeiden hoofdjes. Ons haar wat was veranderd naar een leeuw door de regen en onze make-up die ook niet helemaal meer op de goede plek zat.

foto 4

Het is niet dat ik thuis altijd met een zonnebril oploop hoor, maar ik wilde hem even showen aan m’n moeder. Ik had deze gehaald bij de Primark, je ziet hem misschien niet zo goed, maar hij had stipjes en is zwart met wit. Nina bleef die avond slapen, dus dat was erg gezellig. We hebben nog een beetje muziek gedraaid, filmpje gekeken, gekletst en op ons mobiel gezeten en zijn toen heerlijk in slaap gevallen.

Dit was alweer het allerlaatste deel van het onderdeel ‘tienertoeren’. Ik vond het echt heel leuk om te doen en raad het ook zeker aan. Je komt in steden waar je nog niet eerder bent geweest, het ligt eraan waar je besluit heen te gaan natuurlijk, je leert een stad kennen, kan shoppen en eten en het vult een hele dag. Ik zou het volgend jaar gelijk weer doen. Ik hoop dat jullie het leuk vonden om de verslagjes te lezen!

Advertenties

2 thoughts on “Tienertoeren dag 3 – Hoofddorp en Amsterdam

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s