Tienertoeren dag 1 – Maastricht

IMG_0055(geschreven door Merel)

Ik had samen met een m’n vriendin Nina bedacht om te gaan tienertoeren in de eerste weken van de zomervakantie. Tienertoeren houdt in dat je drie dagen in twee weken mag reizen voor €33,-. We hadden beide nog niets te doen in de eerste weken, dus het leek ons heel leuk! Ik ga het onderdeel ‘tienertoeren’ verdelen in drie artikelen. Van elke dag maak ik een soort verslag van wat we hebben gedaan en hoe het was. Dit worden redelijk lange artikels, maar ik heb gewoon te veel te vertellen!

IMG_0011

In het weekend mag je zo vroeg je wilt met de trein reizen, door de weeks mag dit vanaf 9 uur ’s ochtends. We hadden besloten naar Maastricht te gaan, maar dan wel vroeg, want dan hadden we de hele dag. Dus we gingen op zaterdag. Het handigst was om de dag ervoor al bij elkaar te logeren, zodat we zeker wisten dat we op tijd op het station stonden. We werden al vroeg wakker gemaakt door m’n moeder. Zij heeft eten gemaakt voor ons wat we in de trein konden opeten. Zelf hadden we onze tas de avond ervoor al gepakt en dus hoefden we alleen nog aan te kleden en ons make-up te doen.

IMG_0013

Dit was s’ ochtends om 08:05 in de trein. Ik reis zelf eigenlijk nooit met de trein, maar ik merkte dat ik het wel relaxed vond. Je kunt kletsen, doen wat je wilt en je komt toch op plaats van bestemming aan. En je kunt hard lachen om andere mensen, haha.

IMG_0005

Toen we aangekomen waren zijn we gelijk gaan winkelen. Ik vond op het eerste oog dat Maastricht best wel op Den Haag leek! Heel sfeervol en veel winkels. Er zat een best duidelijke logica in, eigenlijk was het één lange winkelstraat met wat zijstraatjes. Er zaten veel winkels die we leuk vonden, denk aan de Hollister, New Yorker, Lush, Body Shop, The Sting etc. Het was heel warm die dag dus we zijn vooral ín de winkels geweest. Het was buiten eigenlijk niet te doen. Nadat we wat winkels gedaan hadden zijn we gaan lunchen. M’n moeder had ons lunch meegegeven, zodat we dat in ieder geval niet meer hoefde te kopen. Het waren wraps en ze waren heerlijk. Er waren alleen geen bankjes om te gaan zitten, dus het werd een soort muurtje.

IMG_0014

En hier waren we even naar een hoger muurtje verplaatst, want dat zat net wat lekkerder. Inmiddels had ik al een liter water gedronken, zo warm was het.

IMG_0006

Inmiddels was het kwik gestegen naar 35 graden Celsius, dus een ijsje was echt nodig. Ik had yoghurt en stracciatella. Van Nina weet ik niet meer precies wat ze had, maar ik dacht mango en nog iets. Die yoghurtsmaak was ik echt zo aan toe, heerlijk zuur. Deze foto is een beetje mislukt, maar dat komt omdat het licht niet goed viel en toen moesten we ons omdraaien. Op dat moment keken alle mensen in de ijssalons ons aan, dus het werd een beetje ongemakkelijk.

foto 1 (1)

Dit was in de Claire’s. We zaten deze leuke zonnebrillen en moesten hem even opzetten. We hebben hem niet gekocht trouwens, want het past totaal niet bij ons, maar ze waren wel lekker zomers.

foto 3 (2)

Dit was een zeer geforceerde foto bij de Hollister. We hadden al veel gelopen en waren op zoek naar de Hollister. We vonden hem ergens in een hoekje en zagen de stoelen bij de ingang staan. De perfecte gelegenheid om even te gaan zitten, we zijn wel snel weer doorgelopen, want de mensen die binnenkwamen keken toch wel heel raar.

foto 2 (1)

Kleren passen in de New Yorker! Daar hadden ze hele leuke dingen en zijn we zeker geslaagd.

IMG_0053

We hadden eigenlijk alle winkels gehad die we wilden en ik had al leuke dingen gekocht. Een enkelbandje samen met Nina (die we op de foto om hebben), twee crop tops (die zwart witte op de foto is één van de twee), twee nagellakjes en een nieuwe bikini. We hadden nog wat tijd over en wilden onze tassen even opnieuw indelen, want we hadden alle tasjes er maar ingegooid en alles zat door elkaar. Ook dit keer was er in de verste verte geen bankje te vinden, dus het werd een randje bij een winkel. Het zat even goed, maar al snel zijn we maar gewoon op de grond gaan zitten.

IMG_0054

Daar zaten we dan, op de grond. Ja, we voelen ons een beetje hipster, haha. We zaten daar wel prima.

IMG_0015

We hadden inmiddels wel wat trek en zijn we een hapje gaan eten bij de McDonalds. We hadden beide een McWrap en frietjes. Daarna liepen we weer terug richting het station. Onze voeten deden zeer en het was nog steeds super warm, dus we werden ook wel een beetje moe.

IMG_0017

Versleten koppies. Het was zo warm in de trein. Later zeiden ze dat in de coupé waar wij zaten de airco het niet deed… Hebben wij weer, toen zijn we maar verkast naar een andere coupé, stukke beter. We hadden de trein van Maastricht naar Eindhoven.

IMG_0037

We wilden beide nog heel graag Starbucks, alleen die was er niet in Maastricht. Gelukkig hadden we gezien dat die wel in Eindhoven was, dus dat zijn we daar gaan halen, heerlijk! We hadden een half uurtje de tijd en dat was precies goed. Ik had de Mokka Crumble en die was echt verrukkelijk. Ik zou hem zo weer nemen.

IMG_0036

Dit was bij een overstap ergens, we vonden het wel een goed idee om een foto te nemen, alleen het mislukte een beetje en toen moest die opnieuw. Inmiddels stonden er allemaal mensen om ons heen die raar gingen doen, dus we hadden hard gelachen.

En toen waren we weer thuis van een hele lange, zware, vermoeiende, maar echt geweldige dag! We gaan nog naar Hoogeveen en naar Amsterdam, dus daar komt ook nog een verslagje van online. Ik hoop dat jullie dit soort artikelen leuk vinden, want ik vind het leuk om te schrijven.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s