Haarlook voor de zomer

Fotor0330111226

(geschreven door Merel)

Vandaag heb ik een nieuwe haarlook voor jullie. Dit is er eentje die niet te moeilijk is en ideaal voor de zomer. In dit artikel ga ik stap voor stap laten zien hoe je hem kunt maken.

IMG_5394

Als eerst ga je naar voren hangen, we gaan namelijk de achterste plukken opvlechten. Je kunt hiervoor op een stoel gaan zitten en naar voren bukken, dat gaat het makkelijkst. Hierna maak je het haar goed nat, hierdoor heb je betere grip en heb je niet snel wegspringende haartjes.

IMG_5397

Nu gaan we beginnen met het opvlechten. Maar hoe moet je nou opvlechten? Ik zal het stap voor stap beschrijven:

1. Je pakt drie plukjes haar, alsof je gewoon wilt gaan vlechten.
2. Je doet het linker plukje onder het middelste plukje door, hierbij pak je een nieuw plukje haar mee vanaf de linker kant.
3. Je doet het plukje wat op dat moment rechts is onder het middelste plukje door, hierbij pak je ook een nieuw plukje haar mee vanaf de rechter kant.
4. Zo ga je steeds door, eerst het plukje wat op dat moment links is eronderdoor en dan het plukje wat op dat moment rechts is eronderdoor. Je pakt steeds ook een nieuw plukje haar mee.

Misschien denk je nu dat dit hetzelfde is als invlechten, maar nee. Met invlechten doe je de plukjes steeds over het middelste plukje heen en bij opvlechten doe je de plukjes eronderdoor.

Als je een deel van de onderkant van het haar gevlochten hebt (zie foto), dan kun je het laatste deel gewoon nog afvlechten. Dus dan pak je geen plukjes meer, maar doe je alleen links onder het midden door, rechts onder het midden door. Dit doe je totdat je haar ‘op’ is. Je kunt ook stoppen na het opvlechten, maar ik zal zo laten zien waarom ik het leuker vind om hem nog af te maken.

Doe om het uiteinde van het vlechtje een dun elastiekje zodat het blijft zitten.

IMG_5398

Maak nu een hoge staart, als je een lage staart zou maken zou je de vlecht niet meer zien. Deze hoeft niet super mooi te zijn, het is juist leuk als het een beetje rommeliger is, dat vind ik meer zomer uitstralen.

IMG_5401

Nu maak je van de hoge staart een knot. Doe dit met meerdere elastiekjes, dan blijft het langer zitten. Als de knot erin zit dan kun je er nog een beetje aan trekken, zodat het was losser komt te zitten. Het hoeft niet, maar ziet er wel leuk uit.

IMG_5403

Zie je dat vlechtje doorloopt in de knot zelf? Dat vind ik heel erg leuk staan, daarom vlecht ik het einde ook af.

Fotor0330111226

Dit was de haarlook alweer! Vinden jullie dit soort dingen leuk of niet zo?

Advertenties

One thought on “Haarlook voor de zomer

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s