Haarlook voor een feestje

(Geschreven door Jasmijn)

Fotor032116424

Vandaag hebben Merel en ik een feestelijke haarlook voor jullie, je kan hem ook naar school dragen maar hij is meer geschikt voor een feestje. In dit artikel gaan we stap voor stap laten zien hoe je dit kapsel kunt maken.

IMG_5365

Om deze look te maken moet je aan de voorkant een lijn trekken van ongeveer 4 cm vanaf je haarlijn, doe dit met een kammetje om een strakke lijn te krijgen. De rest van het haar zet je losjes vast met een elastiekje, dit doe je om ervoor te zorgen dat het niet in de weg zit tijdens het vlechten.

IMG_5366

Maak het deel wat je gaat vlechten goed nat met een waterspuit, dit zorgt ervoor dat je betere grip hebt en dat je geen losspringende plukjes hebt. Op de foto zie je dat het haar goed doorweekt is.

IMG_5369

Nu gaan we de voorste deel van het haar invlechten. Je begint met het pakken van drie plukjes haar. Links doe je over de middelste pluk, daarna rechts over de middelste pluk en ga zo maar door. Je pakt tijdens het vlechten steeds plukjes erbij, bij elke slag die je maakt pak je een nieuw plukje. Dit kun je goed zien op de volgende foto:

IMG_5370

Trek het vlechtje steeds goed aan langs het hoofd, anders krijg je hobbels en ik vind dat persoonlijk niet zo mooi aan de voorkant.

IMG_5371

Als al het haar ‘op’ is, dan vlecht je het laatste stuk gewoon verder. Je pakt hier dan geen plukjes meer bij, vlecht hierbij een beetje naar achteren, om hobbels te voorkomen. Zet dit vlechtje vast met een klein elastiekje, het liefst zo’n hele dunne. Laat het vlechtje gewoon hangen daarna, deze gaan we later weer gebruiken.

IMG_5373

Doe nu de rest van het haar wat in het elastiekje zat los. Borstel het goed door en maak het goed nat met de waterspuit. Vergeet niet om de onderkant van het haar ook nat te maken.

IMG_5374

Maak nu een hoge staart, neem hier niet het vlechtje mee. Probeer deze staart zo strak mogelijk te maken, dat geeft het mooiste resultaat.

IMG_5375

Pak daarna een plukje van de onderkant van je staart. Maak van dat plukje een vlechtje.

IMG_5376

Draai dat plukje om je elastiekje, zodat je die niet meer ziet. Als je nou lang haar hebt kun je hem er misschien wel twee keer omheen doen. Zet het vlechtje vast met schuifspeldjes.

Fotor032116424

Tadaa! Je haarlook is klaar! Vinden jullie hem leuk?

Advertenties

4 thoughts on “Haarlook voor een feestje

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s